MOR

Idag har min kära mor varit här. Tanken var att vi skulle dra oss till Uppsala och besöka europakonferansen, men tyvär så har min lillkille varit riktigt ordentligt sjuk (igen) så vi har helt enkelt fåt stanna i Märsta (40 graders feber och blåsor i hela munnen). Men då fick mamma komma till oss istället.


(Bara så ni vet så har jag världens bästa mamma och vackraste!)

Hjalmar kände igen henne från första stund (nu va det ju inte så länge sedan som vi var där nere och hälsade på) och han njöt verkligen av att få stå i mormors centrum en liten stund.

Men så när mamma var här så gick min slemmis så nu idag har jag börjat förstå att jag faktist ska föda snart=/. För mamma så satte det igen med att slemmis gick. Å hennes andra barn (min storebror Emil) föddes två veckor innan. Desutom så väger jag nu exakt like mycket nu som hon gjorde när hon födde Emil och idag så är det exakt två veckor kvar till beräknat förlossningsdatum. så skulle det inte vara kul om det fick bli likadant för mig? Jag skulle iallafall tycka det.

Jag tror att jag hoppas på det med för nu ikväll kom jag på alla saker som jag var tvungen att få gjort innan förlossningen.
Som att:
-Fixa fransk manikyr på fingernaglarna (det absolut viktigaste)
-Måla tånaglarna
-Raka benen
-Sätta kamerna på laddning
-Tömma minneskorten till kamera så att jag får plats med MASSA bilder.

Men ne jag kanske får vänta ett tag till så jag får nog upprepa samma procedur någon annan dag igen=(


Så här såg det ut när Hjalle föddes. (SMÄRTA!)

Invandrare berikar Sverige!

Ikväll så har jag haft en supertrevlig kväll. Jag och Hjalmar skulle bara gå ut på en liten eftermiddagspromenad, men efter ett litet tag så va det för mycket spring i benen på min lille herre så vi stannade vid en liten lekpark så att han fick springa av sig. Genast så blir han vän med en liten kille på tre år som heter Mohammed. Började prata lite med mamman och strax blev jag bjuden på ett riktigt gott kafferep. Kvinnor från Libyen, Tunisien och Pakistan mm. Haha invandrare är så öppna å härliga! Så medans jag mumsade på chokladtårta med arabiskt te så fick jag massor med tips på hur man får igång förlossningen, hur man får en snabb förlossning och hur man föder lugna barn.  En super härlig kväll helt enkelt å jag står verkligen för att invandrare berikar Sverige! (mer invandrare åt folket!=))Borta bra men hemma är ändå bäst

Jag har sagt förrut och jag säger det igen borta är fantastiskt bra (speciellt på sommaren), men det finns ändå inget som slår det egna hemmet. Har varit hemma en vecka nu men ändå inte lyckats blogga. Varit på besök hos barnmorska, läkare och specialistmödravården. Alla är rättså barmhartiga mot mig och om min livmordhals är mogen nog så är den kommande veckan den sista veckan som jag kommer gå som gravid! (YES UNDERBART) Är faktiskt lite trött på detta nu, men lite skrattretande är det att jag har lyckats pricka in att föda i augusti under den varmaste sommaren på 16 år (då har jag också konstiga graviditeter som gör att jag sväller upp ordentligt 45 gravidkilon är jag nu uppe i).

Men gott har jag haft det ändå. Sista veckan i Småland befann jag och Hjalmar oss i Klackenäs hos mina föräldrar. Å jag är glad att min pappa bygger stadiga och stabila hus, för under hela denna vecka så bodde det tre riktiga busungar som jag mer än en gång undrade om dom inte skulle riva huset medans de ände höll på (men huset i Klackenäs står kvar inför ett nytt försök nästa sommar då det då kommer vara sex barnbarn istället för tre=/)


Tre till på väg=)

Hjalmars favorit stund!

Jag och Fillefippen tävlar om vem som kan ballansera glaset bäst, vem tyckte ni vann?


Hann ju också med att hälsa på familjen Axelsson en snabbis, dom har det såååå fint i sitt torp utanför Gränna=)


Bröllop har jag ju också hunnit med. Algots kusin Hanna gifte sig med sin Linus. Riktigt spännande då middagen ägde rum på ett riktigt slott!

SLOTTET!

Det riktigt vackra brudparet.


Men trots detta så är det gott att vara hemma igen. I helgen så har vår kära kyrka församlingläger, i mitt tillstånd så orkade jag inte riktigt medvärka hela helgen, men en kväll orkade vi med=). Har verkligen saknat SOS church, härligt att komma dit och höra Engelska, Arabiska, Spanska, Svenska och massa fler språk i ett härligt sorl. Samlas runt lägerelden och lovsjunga med enkla lovsånger, älskar verkligen det!

Har i detta inlägg inte enbart använt mina egna bilder utan lånat från mammas facebook som jag vet kommer ifrån Liljelycks kamera, hoppas att det inte gjorde något? (Tusen TACK!)

Gravidtips

Här kommer ett av mina absolut bästa gravidtips ever. Själv har jag nu gått upp 40 kilo (varma kilon) och när sommarvärmen trycker på så kan det bli lite små jobbigt av sova då. Men jag har hittat en lösning. Mina kära svärmor äger kylklampar (sådana som man har i kylsväskan), dessa virar jag in i handdukar. En lägger jag på halspulsådern och en i famnen. Super härlig svalka=).


Sommarvärme

Åh vad semestern går fort. Algots tre veckor är nu snart över. Men än så njuter vi gott av sommaren. Denna vecka så befinner vi oss hemma hos Algots föräldrar på Biskopsbo gård och nästa vecka så beger jag och Hjalmar oss ut till mina föräldrar i Klackenäs, medans Algot åker i förväg upp till Märsta.

Men denna vecka så är det höskörd för hela slanten. Alla syskonen Hjalmarson var här i helgen för att hjälpa till. Härlig känsla, männen är ute på fältet och sliter i värmen medans vi kvinnor söker oss ner till sjön med barnen (det är vell jämstäldhet på hög nivå=)). Hjalmar har nu denna vecka släpt sin mammighet och övergått till att bli pappig nu när Algot gör så spännande saker som att köra traktor. Hjalmar har självklart fått åka med en del och det är hemskt svårt att få honom ut ur traktorn. Så fort Algot ska gå ut genom dörren så vill Hjalmar hänga med, för man vet ju inte om pappa ska köra traktorn.

Att åka hölass är kul både för STORA och små, tre starka bönder krävdes det för att få upp 95 gravidkilon. Men upp kom jag iallafall.

Men mina syskonbarn är ju på besök i Sverige. I vanliga fall så bor dom på Cypern, men i sommar så får vi ha dom nära oss. Hjalmar ser verkligen upp till sin äldre kusin och vill gärna se vad han håller på med. Så jag vet inte vem det är som njuter mest av semestern Algot, jag eller Hjalmar.


RSS 2.0