Kattisar

Idag så var det min mammas tur att ta ut en VAB-dag. Men lagom till morgongröten så fick jag en speciel historia serverad.

Mitt i natten (kl 3) så vaknar mamma av ett pipande ljud. Eftersom Klackenäs hus är utrustat med en kattlucka så händer det ju nu och då att katterna släpar in små äckliga möss och käkar upp dem. Men den här gången så kom pipandet ifrån andra sidan av sängen (min pappa jobbar i Stockholm så hans sida av sängen brukar vara ledig i veckorna). Sömndruken så tänder hon lampan och lyfter på överkastet, å jo visst där har lilla Hulda fött fyra små söta kattungar. Fortfarande med vissa forsterhinnor omkring sig, blöta, blodiga och kladdiga så hittar mamma dem, gissa om hon hade svårt att somna om. Tur att mamma inte skulle till jobbet och koncetrera sig utan va hemma med mig och Hjalmar. 

VAB

Ja min graviditet kanske inte blev som vi hade trott eller hoppas på, men man får ta det som det kommer. Eftersom jag får värkar när jag anstränger mig så tyckte både läkaren och barnmorskan att Hjalmar inte längre skulle vara hemma ensam med mig för att det blev för tungt för mig. Dagis tyckte dom var ett alternativ och jag och Algot började ställa in oss på det. Fast vi var inte överlyckliga med den lösningen eftersom vi gärna ville att han skulle vara hemma med mig och Ramses. Dessutom är det tätt inpå vår semester i juni så det kändes inte riktigt bra. Som tur är så har Hjalmar världens bästa far- och morföräldrar. Dom delar just nu på Hjalmars tillfälliga föräldrapenning (som man får plocka ut när ordinarie vårdare är sjukskriven). Så i två hela veckor så befinner jag mig nere i Småland och får en hel massa hjälp med Hjallesprall så att han slipper skolas in på dagis.


Tyvärr så har jag inte haft riktigt lika tur med vädret. Medan Stockholm göttar sig i en massa sol och värme så har vi haft typ 10grader med regn. Inte för att jag är skrockfull, men i onsdags eftermiddag så hittar jag ett fyrklöver och hoppades att det skulle ge mig lite bättre tur med vädret. Och visst infann sig turen. Nu har jag haft sommarvärme i två dagar och vi har stornjutit tillsammans med Hjalle.

Min fina fyrklöver.

Trots dåligt väder så har Hjalmar haft rikitgt kul ändå.

Hjalmars favoritgöra just nu, spreja ner hunden med vattenslangen (vilket hunden njuter av också).

Hjalmar försöker med att äte vindruvor med gaffel, men ger till slut upp och försöker dricka dem istället
(det slutar med att hunden åt upp dem).Efter solsken kommer regn och i det här fallet riktigt ordentligt med åska i släptåg. Igår så åskade det från kl15 till kl20; alltså i fem hela timmar. Personligen så tyckerjag att det är riktigt mysigt med åska, så vi fixade oss lite fika och satte oss på altanen och njöt av skyfall och mysiga åsk-knallar.

Syrrans piff

Nu har vi äntligen flyttat från en tvåa till en trea (bara en trappa upp så samma adress Buregatan10), detta innebär att Hjalmar får ett alldeles eget rum.
Men eftrsom jag är gravid och allt kanske inte riktigt går enligt planerna så tar det lite tid att få Hjalmars rum iordning. Men idag så kom Syrran med fina grejer till hans rum iallafall! Titta bara på dessa lakan, lrhur är de läckra? Hjalle får de finast bäddat i sin nya säng än någonsin.


Som sagt lite tid tar det men här är det. Sängen hittade syrran faktist för bara 150kr (FYND!), så lite färg senare så blev den super snygg.

Det här är det första som har kommit iordning i Hjalles rum än så länge, men fint blir det i slutändan i allafall=)

Skulle du också vilja ha dessa urläckra grejer så kan man faktist nu köpa dessa av Syrran. Det ända du behöver göra är att gå in på smyckad.se och beställa massor (lycka till)!

Hemma pyssel

Förra veckan fick jag för mig att jag skulle fixa en liten mer personlig hall matta, å då såg det ut så här:

Först åkte jag till IKEA och inhandlade en helt vanlig dörrmatta.

Sen skrav jag ut vårat fina efternamn i vanligt papper och tejpade fast det på mattan (bara ett plåster krävdes).

Och så här fin blev den!

Men VARNING VARNING! Visst använde jag tidningspapper men jag täckte visst inte tillräkligt mycket, så Hjalmars fina golv fick en ljus ruta (Algot har haft stunder då han har varit gladare på mig). Men det krävdes bara lite klorin för att få bort rutan så nu är golvet rent och fint igen=).


GRATTIS NEO 4ÅR!

I helgen var det dags för kalas igen. Den här gången så var det Neo som fyllde 4år!
Så Hjalmar kläddes kalasfin och sen bar det av till Oriongatan för ett riktigt grabbigt kalas!


Bloggande

Nej då jag har inte dött, inte heller har jag inget att skriva om, faktum är att jag har väldigt mycket att skriva om just nu. Jag skulle till exempel kunna skriva om:
-Att jag har fått tre nya små systrar Kadi, Nyawa och Marina som jag, Hanna och Emma fick döpa förra Söndagen.
-Eller att jag nu har flyttat till vår nya fina ljusa lägenhet och att jag är super besviken på sigtunahem.
-Eller att de nog har hitta felet till varför jag sväller upp så mycket under graviditeten (underfunktion i min sköldkörtell)
-Att jag trolivgtvis måste operera mina händer för att få behålla min kännsel i dom (lätt operation bara lokalbedövning men jag får inte använda dom på tre hel veckor efter operationen)
-Att min svärmor har varit jätte gullig och hjälp oss under hela flytten.
-Att jag har varit på Hjalle med vårdcentralen efter att jag har skrivit loggbok på hur mycket feber han igentligen har (minst två dagar i veckan). På vårdcentralen gjorde de prover och såg att han hade streptockoker i näsan å nu får han penicillin.
-Eller bara att jag njuter av livet som maka, mamma och av våren.
Men ne det hinner jag inte nu, så här kommer en bilduppdatering istället;)
RSS 2.0