Advent

Jaha då va det första advent då (om du nu hade missat det). Fast mina adventsaker har nu varit uppe i en veckas tid, kände att jag inte riktigt hade tid i veckan och igår så skulle vi ju ha kalas. Men första ljuset väntade vi med tills idag iallafall ;). Kändes konstigt att tänka på att förra första advent så låg vi på BB med ett alldeles nyfött litet knyte.

Fick en liten fin överaskning igår. När jag låg i soffan och kände mig som mest urken efter kräksjukan så kom Mariam och Emanuel hit med jätte fina blommor. Man kan ju inte annat än att le lite när man ser blommorna.

Älskar er massor!*smack*

 

Imorn så fyller spralle ett år, phu på ett sätt känns detkonstigt att det gått så fort, fast på ett sätt så känns det som om han alltid har varit här hos oss.


1 års kalas=(

Nu precis vid den här tiden så skulle Hjalmar igentligen ha sitt allra första kalas. Men icke då, själv blev man riktigt ordentligt magsjuk inatt, har liksom varit uppe och kräkts hela natten. Senast jag var riktigt magsjuk som jag kan komma ihåg var när jag gick i mellanstadiet, men precis idag så ska det ju själklart slå till=(


Men lagom till att han fyller ett så krypar han bara=)


SOS church

Titta in min kyrka=)
http://vimeo.com/7720510

Krypp å stå

Nu idagarna har det hänt grejer med Hjalle. Han blev bara helt plötsligt en riktigt stor kille.

Det började i Fredag, själv sitter jag soffan då Hjalmar kommer ålandes. Han reser sig själv upp nu (vilket han har gjort ett tag) men när han kommer upp på sina fötter så ger jag honom en stor applåd för prestationen. Han blir då så lycklig att han helt glömmer bort sig, släpper soffan och använder sina händer för att klappa med istället. Så där står han helt utan stöd för några sekunder. (Grattis min stora kille)

Min Hjalle-Spralle har ju bestämt sig för att åla är mycket mer bekvämt än att krypa. Men så idag på förmiddagen så tog han sina första små krypsteg. Två tre åt gången, men sen blir det alldeles för jobbigt och han är åter ner på mage för att åla. Har redan sett honom göra så några gånger idag=)
Småland

Denna helg har mina fötter en än gång nuddat Småländsk mark=) Åkte söder ut med Emilie och FilleFippen och hade Spralle med mig. Han träffade både farmor, farfar mormor, morfar, fastrar, farbröder, moster, morbror gammelfarmödrar, gammelfarfar och ett par kusiner. Hahah Hjalmar och hans minsta kusin Amadeus verkade ha riktigt kul ihop (gulligt idag men phuu vad de kommer hitta på rakartyg om några år). En riktig härlig helg med Julkänsla.Slapp dag!

Idag har jag haft en ledig dag. Å jag har verkligen gjort så lite som möjligt. Både jag och Hjalmar gick i pyjamas fram till 14.00. Var ju endå tvungen att handla, har typ 10 min gång väg till både Willys och Ica, men ähh bussen går på 2 min så vi va riktigt lata och tog bussen istället=)


Mammadag

Idag har jag och Hjalle varit i Sigtuna och hälsat på min goa vän Kristin som också är mamma ledig. Härlig prommenad, öppna förskolan och fika förståss har dagen bestått av.


Stå och Gå träningÅ snart så bär det (förhoppningsvis) av! =)

Kirk Franklin

I söndags var det då äntligen dags. Krik Franklin har äntligen tagit sig hela vägen till Stockholm och in i globen. Han fick hela publiken i gungning men verkade ändå otroligt ödmjuk. Många kända ansikten och så fick jag ju spendera kvällen med mina underbara vänner Samuel och Julia=).
Öppna förskolan

Idag har Hjalle-spralle och mamma(jag) varit på öppna förskolan. När vi kommer dit så sitter alla barnen snällt på golvet med en varsin leksak och gurglar lite sött. Men det ändras snart för då kommer busfröt Hjalmar in. Han vet precis vart leksakerna är, så han går fram till lådorna som innehåller diverse leksaker och sliter ut dem, han leker inte med dom utan slänger ut en sak coh sedan en annan. När alla leksakerna ligger utspritt på golvet så röjjer han gärnet, strunt samma om en liten bebis (som precis har lärt sig att sitta) är i mellan han och målet, han ska fram!

Efter ett tag kommer en pappa fram till mig och säger med medlidsamhet i rösten: "Han blir nog lugn som tonåring"
Sen tittar en mamma storögt på Hjalmar och säger: "Du kan ju inte få en lugn stund hemma"

Men jag lider då INTE, han är faktist riktigt rolig och det händer alltid mycket runt omkring honom. Men han lever iallafall upp till sitt smeknamn "Hjalle-Spralle". =)


Min goa Hjalle-spralle!

Hjalle-Spralles HöSt

Ojojo hösten är visst snart förbi, min utplats börjar bli kal snart har alla löven ramlat bort. Tur att jag han ta några urläckra bilder på Hjalmar i höstlöven innan de försvann!

RSS 2.0