En olycksbådande dag

Vissa dagar så har man bara otur med ALLT, idag så hade jag en sådan dag. Det börjar med att Hjalle har feber (igen) så ingen kyrka för oss idag=(. Aja ska jag ändå vara hemma så kan jag ju lika gärna fortsätta med att rusta upp mina möbler här hemma. Så dags för att måla, men nej färgen är typ slut. Jaha bara att bädda ner Hjalmar i vagnen och dra upp til Ica Maxi (en snabbis hade jag tänkt). När jag börjar närma mig kassorna så känner jag mig så nöjd med att jag precis kommer hinna med bussen (som faktist bara går en gång i halvtimmen). Använder ju mig av självscanning, men så klart ner det äntligen blir min tur i kassan så är det ju klart att det blir avstämning (idag av alla dagar). Så jag missar bussen med två minuter.

Jaha så svårt kan det vell inte vara å fördriva tiden i en halvtimma. Men nej timman är ju slagen 5 alla affärer stänger (suck). Jaja till slut så kommer ju bussen iallafall, men när jag då ska kliva på så ramlar färgburken ur min kasse, locket åker av och ut med halva färgburken på bussgolvet (suck, pust och megastön). Men men efter en halv rulle papper och ett helt paket med våtservetter (och blikar från alla i bussen) så är golvet betydligt mycket renare än när jag gick på.


Så nu ska det bli väldigt skönt att lägga mitt huvud på kudden och lägga denna olycksbådande dag bakom mig. GOD NATT!

Ett syskon och en syskonvagn!

Idag så var det dagen D. Dagen som man som gravid går och väntar på, äntligen så skulle vi göra det stora ultraljudet. Å visst var det en liten gobit där inne. Först ville han inte ligga still så den nyutbildade ultraljudstekninkern hade lite svårt att få några bra bilder för att undersöka det han skulle. Men inte mig emot för den här gången tog det lååååång tid 20min tog det förra gången(med Hjalmar), den här gången tog det över en timma. En annan barnmorska fick även komma in och dubbelkolla några detaljer. Sen ska de ju se barnets profil och ge oss några fina bilder att njuta av men det ville Ramses (vårat arbetsnamn på honom Hjalle hette Bonus i magen, Linus jag skulle tagit Rataxes om nu inte ni hade kallat Evelin för det i magen) inte gå med på, fick gå och kissa, dricka vatten, ruska på mig, klämma och trycka för att han skulle ändra läge å så till slut så fick de till någorlunda bilder på honom(nej vi vet inte könet men vi kaller den honom tills motsatsen är bevisad, om den nu blir bevisad). Men hela kroppen kunde de inte få med för jag var lite för långt gången, va redan i v20. Det är ett ansikte i profil som ni ser nedan, om ni nu kan tyda det=). (Vet ju att jag lika gärna kunde lägga ut bilderna som jag har på Hjalle för jag tror inte att ni hade sett någon skilnad.)
Så den 13 Augusti (eller någon gång i närheten) så blir vi två barnsföräldrar! Spännande!

Men så när vi ska hämta Hjalmar från barnvakten (tusen tack Emma!), så upptäcker vi att våran vagn är puts väck. Hmm jaha va gör vi då han är lite för liten för att gå några längre sträckor. Skickade ut lite mass sms till några föräldrar för att se om nån hade någon gammal vagn som vi kunde låna tills vi hade fixat det med någon ny, å massa var villiga att låna ut en och en annan sulky. Men så tänkte jag att jag skulle iallafall titta på internet om någon syskonavgn endå kanske kunde vara till salu. Å visst där fanns den min phil & ted vibe. Så eftrsom Algot jobbade kom syrran å satt barnvakt åt Hjalle medans jag stack iväg och köpte mig en liten vagn. Visade sig vara ett riktigt kap, var lika fin som om jag hade hämtat den från en affär. Dock så hade vi ju inte tänkt att köpa vagnen där här månaden men jag fick anmäla lite fler föräldradagar så löste vi det lilla problemet. Men om ja nu får ut vagnen på försäkringen så får jag nog ut lika mycket som om jag hde sålt den på blocket. Hahah så det blir nog bra till slut. Kommer somna gott ikväll med ett leende på mina läppar=)En olycka på badhuset!

OJ oj wath a day. Idag så bestämde vi (Jag, Camilla och Kristin) oss för att dra till badhuset med våra små guldklimpar. Tyvär så va Kristin tvungen att stanna hemma med en inte allt för pigg Elise. Tänkte första strunta i det, Algot har varit lite magsjuk så man ville ju inte riskera något, men äh jag åkte ändå. En timma gick och Hjalle hade jätte kul (William också) simmar nämligen helt själv med sina simmkuddar nu och mamma får absolut inte hålla i honom. Så inte ont anande stt jag vid poolkanten och ser Hjalle springa upp och ner ur vattnet. Plötsligt springer Hjalle upp ur vattnet igen och vist jo där hände det, en liten olycka i byxan (eller stor). Tur för mig att han hann upp ur vattnet. Så var det slut på badhuset för den här gången, men vi kommer igen=).


Min födelsedag!

Jag har haft en helt underbar födelsedag. Började bra med smycken som jag hade önskat mig.

Sen begav sig hela familjen Israelsson till äventyrsbadet i Upplandsväsby. Nyrenoverat och super fint, lite litet men vad gör det om man ska bada med en 16 månaders? Inte så mycket klor utan härligt saltat vatten istället. Men man måste verkligen hålla ögonen på Hjalle för släpper man honom med blicken så springer han rakt ner i vattnet tills han har vatten över huvudet. Idag så var det även premier för simkuddarna och då fick inte mamma och pappa hålla i nånting för då kunde man själv. Å efter några kallsupar så visst kunde han själv.

Men dagen var ju inte slut där utan jag stack iväg till UpplandsBro för att köpa mig en filmkamera som jag har önskat mig länge (fick en hel del pengar av massa olika människor TACK!!). En fin kamera blev lite och behändig precis som jag vill ha det. Tänkte att ni skull få se ett litet smakprov:

http://www.youtube.com/watch?v=mCZ6IXqmiLk&feature=player_embedded

(ursäkta om det hackar lite på youtube, kan inte riktigt räkna ut vad som är fel=(, men det kanske mina böder kan?)

Min Far!

Igår så fick jag ett väldigt trevligt besök. Min kära pappa var här och grattade mig lite i förskott på min 23 årsdag. Underbart för Algot har varit bortrest i tre dagar (så långt som till Scandic Järva Krog) å då blir det ju lite ensamt om kvällarna men pappa kom och räddade mig från det. Nu va det inte så jätte länge sen som Hjalle träffade sin morfar så visst kom han ihåg honom. Han slängde sig det första han gjorde in i morfars famn å där satt han och njöt resten av kvällen.


Imorn så kommer det som jag längtar till varje år. Den gång varje år som jag får äta frukost på sängen (Myyyyysigt). Dock inte så smidigt längre med tanke på att man har en 16 månaders liten unge som kryper runt i sängen, men när det inte händer sådär jätte ofta så gäller det att njuta endå. Så nu ska jag gå och lägga huvudet på kudden och vara riktigt utvilad imorn. GOD NATT!

Grattis Jonah 4år!

Tjihoo i helgen fyllde Jonah Bloom 4 år. Detta firades så klart med tårta och paketer.
Tröttnat på att se blöjhinken?

Haha mitt längsta uppehåll hittills. Sorry. Har varit upptagen igen. Varit nere i Småland, bevittnat Michaela och Olofs bröllop, bara varit kräkigt gravid och inte mist tagit hand om en liten sjukling. När vi äntligen fick tid för att vara i Småland så blir lille prinsen riktigt sjuk. Fick 40° feber som inte gav sig på 8 dagar. Blev frisk från det för två veckor sedan och hittils har han lyckats ha feber tre gånger till. Söker läkarvård men ingen som känner för att utreda honom *suck* så svårt det ska vara att få tag på en redig doktor ibland. Hade ju världens bästa husdoktor men så klart så flyttar ju vår kära Anna till Huddinge. Ska nog till en annan läkare i veckan (hoppas han/hon är vettigare).

Aja vi är ju faktist inte bara sjuka. Har faktist hunnit besöka badhus, barnensdjungel och öppna förskolan så vi håller oss sysselsatta ändå. Men nu är kl halv 10 så der är dags för mig att säga tack och hej för idag.


Hjalmar spelar piano tillsamans med kusinerna och när man är sjuk för man göra allt för morfar.
Vackra brudparet!


RSS 2.0