Valfeber

Ja är du svensk och bosatt i Sverige så tycker jag att det vore väldigt konstigt om du har missat att det är val den 19 September. Själv tog hela familjen en promenad ner till COOP i Märsta för att redan nu lägga våra röster på det bästa möjliga för Sveriges välfärd.

Detta året så är jag faktist bäst insatt i vad de olika blocken och partierna står för. Å när man sitter och tittar på olika debatter så kan jag inte hjälpas att dras med in i valfebern och blir något uprörd över vissa sätt över hur det röda blocket vill styra vårat land.

För er som inte är så insatt så vill de blåa i stort ge frihet åt folket (föräldrar vet tex bäst hur man uppfostrar sina egna barn) och de röda vill gärna bestämma och veta bäst i mycket. Eftersom jag just nu är inne i småbarnsåren så är ju självklart min stora fråga det här valet hur fördelningen av resurser till småbarnsfamiljer ska utdelas. Blir så irriterad när jag jobbar lägger en tredjedel av mina pengar i skatt som sedan finansierar min föräldrapening, men sedan när jag ska ta ut peningen så får jag inte själv bestämma hur vi i VÅRAN familj ska fördela dagarna. Bara för att samhället har inställningen att det inte är någon som helst skillnad mellan man och kvinna så betyder det inte att vi i VÅRAN familj tycker det. Snälla vill jag vara hemma längre med mina barn låt mig vara det då, nej Gudrun Shyman och Lars Ohly jag tror faktist inte att ni vet vad som är bäst för VÅRAN familj.

Sen blir jag mörkrädd när jag ser på debatter då Sverigedemokraterna är med och debatterar. Hur kan det finnas människor som röstar på dom? Hur kan man på fullaste allvar tro att våldtäkterna kommer att minska drastiskt bara för att man utvisar alla invandrare? Ursäkta Jimmie Åkesson men har du någonsin suttit hemma hos en familj med invandrarbakrund? Själv har jag det och ett faktum är bara att invandrare berikar Sverige! Hoppas innerligt att Sverigedemokraterna aldrig någonsin kommer att komma in i den svenska rikstaden.

Så gå och rösta och rösta klokt, vad tycker du verkligen är viktigt? Glöm inte bara några dagar kvar nu. Å lycka till!

Kommentarer
Postat av: Linus

Fast varken Gudrun Shyman och Lars Ohly har väl den åsikten om föräldraförsäkringen för att de tror att det är bäst för din familj utan för att det i förlängningen skulle leda till ett mer jämställd arbetsmarknad.

2010-09-07 @ 22:01:33
Postat av: Lina

Jasså? Inte Lars Ohly, senast jag tittade på en debbat så ville han dela lika mellan föräldraförsäkringen så att mammor skulle behöva använda sig av bröstpumpar för att kunna gå tillbaka till arbetet!

2010-09-07 @ 22:04:40
Postat av: Linus

Ja, men han ville ju inte det bara för sakens skull. Anledningen till att man vill ha ett system där föräldradagarna delas lika är för att man anser att det är enda vägen till att få ett rättvist samhälle. Som det är nu har kvinnor generellt lägre lön för samma arbete och en av de större anledningarna (enligt Ohly och tydligen en undersökning han hänvisade till) är för att kvinnor är hemma mer med barnen. Och att kvinnor generellt har det sämre på arbetsmarknaden tycker han uppenbart är viktigare än valfrihet vilket ju är en väldigt logisk åsikt om man är socialist och inte liberalist.

2010-09-07 @ 22:20:40
Postat av: Lina

Det är mycket möjligt, men dte är inte min poäng. JAG har betalat för min föräldrapenning och JAG vill bestämma hur den ska fördelas.

2010-09-07 @ 22:23:42
Postat av: Linus

Visst. Och det finns ju inget att få ut av det för dig, eller ens dina barn, men om du skulle få barnbarn som är tjejer så skulle kanske en sådan här förändring idag leda till en förbättring för dem. Men varför bry sig om dem? Det är ju du som betalat din skatt, de för väl lösa sina egna problem.

2010-09-07 @ 22:29:49
Postat av: Lina

Tror att mina barn får mest ut av att vara med sina föräldrar så jag vet att det blåablcoket är mer för det som tex vårdnadsbidrag. Om mina tjejer helldre vill vara hemma med sina barn så tycker jag att det är viktigare att de får det än högre lön, vill nu deras män också det så tycker jag bäst om valmöjlighet. Alla familjer får välja själva hur de vill ha det. Tycker att frihet i största allmänhet väger tyngst! Självklart så tror jag på lika lön för lika arbete men dte finns andra vägar att gå än att rycka på egen frihet och valmöjlighet!

2010-09-07 @ 22:35:28
Postat av: Linus

Jo, det är ganska så uppenbart att du (och faktiskt även jag) tycker så men du behöver inte raljera med de som inte har den åsikten. För att knyta an till min första kommentar. Gudrun Shyman och Lars Ohly tror faktist inte att de vet vad som är bäst för eran familj. De skiter fullständigt i det. Anledningen till deras val är för att de tror att de vet vad som är bäst för samhället i framtiden.

2010-09-07 @ 22:44:43
Postat av: Lilo

Lyssnade på Gudrun live i sommras. Hon påstod att hon visste vad som var bäst för för en småbarnsfamilj. Det gick hela hennes tal ut på tills hon kom på att hon lät som ett annat parti och sa till sig själv: "Oj så tokigt jag sa...eller det kan bli".

2010-09-08 @ 22:12:00
Postat av: Lilo

Linus poäng är helt riktig. De skiter i barnens bästa. De är ute efter jämnställdheten. Och det är ju bra. Men går det bara att få det jämnställt om man tvingar fram det så här? ....eller...visst ja...kommunister brukar väl tvinga sig på av gammal vana. (historiskt sett) För den goda saken skull hoppar de även över demokratin då.I grund och botten menar alla nog alla väl, var och en efter sin övertygelse. Jag ska rösta efter min.

2010-09-08 @ 22:22:35
Postat av: Anonym

2010-09-11 @ 14:25:38
Postat av: maria

alltid lika kul å läsa era familjedebbater (nu här och innan på facebook =)Om ni vill få en lite lättare valstämning kan jag rekommendera Val 2010:Elfte timmen... för lite distans i tillvaron =)2010-09-17 @ 12:09:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0