Mammaledig

Nu är det två veckor sedan som våran lille Alfred kom till världen, så därför har jag tagit mig lite mammaledighet från bloggen (men nu är jag tillbaka).

Förlossningen gick jättebra. Efter min förra förlossnning så led jag av en viss förlossningsskräck, så nog har jag varit lite nervös under denna graviditeten. Tack och lov så fick jag ju igenom min igångsättning utan några större problem. Så kl 14.00 på tisdagen den 4 augusti fick vi tid för att sätta igång mig, men den här dagen så hade de väldigt mycket att göra (17 barn föddes under denna dag) så vi fick vänta en liten stund på våran tur. Men till slut blev vi omhändertagna av chefsbarnmorskan Annika (en fantastiskt duktig barnmorska). Något av det första hon frågar är hur jag vill ha det med smärtlindring "så mycket droger så fort som möjligt" önskade jag och jag fick verkligen som jag ville. Redan innan de satte igång mig satte de dit en ryggmärgsbedövning så att den skulle vara klar för användning så fort som värkarna satte in. Å direkt när jag kände första värken så fyllde de på med smärtstillande å jag och Algot kunde i stortsätt sova oss igenom större delen av förlossningen.De första fem centimeterna var smärtfria men långsamma, men sen hände det grejer. Undersökte mig 00.50 då jag var öppen 5cm, å då började det verkligen göra ont. Men bara en halvtimma senare så var min Alfred Lars Göran Israelsson född. Så den 5 augusti kl 01.20 så kom han på Karolinska sjukhuset i Solna och vägde 3750g och var 52 cm lång.
Nu känns det som om han alltid har funnits hos oss. Snäll är han, än så länge har han knappt sagt ett ljud. Hjalmar har också tagit det väldigt bra, nu är det bara pappa som gäller och han älskar att gosa med lillebror.Så Alfred (Affe, Alfrelito) VÄLKOMMEN in i världen och välkommen in i famlijen Israelssons hjärta!


Slutet är här

Håller på att plocka med det sista här hemma för att snart bege mig in till förlossningen. Dom hade mycket att göra idag så jag fick inte tid förren 14.00=( Men det betydde mer sömn till mig. Kan ju vara bra att vara utvilad när man nu ska föda.

Passade på att gå på en sista bio. Alltså bio två dagar i rad (lugn vi hade lite presentkort att utnyttja så vi har inte använt oss av matpengarna för denna månaden). Första kvällen fick Algot välja, inte alls min typ av film krånglig och invecklad (Inception). Gjorde även tabben att köpa en stor popcorn och en stor dricka, halva filmen led jag mig igenom eftersom min blåsa är rätt så liten just nu (men i toakön så träffar jag ju självaste Carola, så det var vell ett litet plåster på såren).

Men andra kvällen var det min tur. En film jag redan har sett men som är så bra att den är värd att se igen (denna gången lärde jag mig av mina misstag och köpte en liten popcorn och en liten dricka). Men om du har missat att se dessa filmer så är det några som jag starkt kan rekomendera. Jag menar självklart fjortisfilmerna Twilight (den tredje filmen är det som nu går på bio). Haha sådana filmer ska man egentligen se på bio omringad av massa fjortisar som fnittrar och ååååååhar sig hela filmen, det är nästan roligare än själva filmen=).


Bästa specialistmödravården i världen!

Å nu är jag tillbaka från sjukhuset. Å jag säger bara det specialistmödravården i Solna är verkligen den bästa i världen. Varje gång som jag har varit där så har dom varit super gulliga, trevliga barnmorskor och förstående läkare.

Läkaren tittade storögt på mig när jag berättade om min 47kilos viktuppgång. Först trodde han nog mig inte men efter en snabb check i min journal från mödravården i Märsta så ser han på mig och påstår att han aldrig har varit med om någon som har gått upp så mycket. "Jag har varit med om 30 kilos viktuppgång och tyckt att det var mycket, men 47?".

Haha han skulle se min släkt på mammas sida som sväller upp som gravida. Mormor blev rätt så stor och fick tillsägelser på mödravården att hon åt för mycket, min mor va inte så liten som gravid heller.

(Mamma dagen innan hon födde mig)

Så på Onsdag morgon så ska jag in till Solna för att vara med om en igångsättning. Så imorgon är det min sista dag som gravid=). Å jag kommer inte att sakna det. Hjalle fick stanna i Uppsala så att jag och Algot kunde gå på en sista dejt på ett tag. Min sista sovmorgon på länge väntar mig imorgon. Men sen? En hel dag ledigt! Jag som har städat hela lägenheten och bytt lakan så allt är klart. Vad gör man då? Vad gjorde man liksom innan man fick barn? Ne så jag har bestämt mig att ta sovmorgon och sen bege mig till Uppsala för att ta en halv mamma och Hjalmar dag. Får ju passa på medans jag kan!


Specialist mödravården

Nopp blev inte som mammas graviditet, ingen bebis än alltså=(

Men nu bär det av till specialistmödravården istället, för att se om jag kan bli igångsatt.
Hjalmar än nu lämnad i Uppsala hos min kära syster, bb-väskan är packad och lägenheten är städad så jag hoppas hoppas hoppas att dom vill sätta igång.

RSS 2.0