MAT

Nu har Hjalmar fått in ögonen på puré mat. Har testat med lite potatismos och liknande tidigare men han har inte varit så jätte glad i det. Denna vecka har jag testat lite köpta puré rätter och detta älskade han. Han slukar maten och särskilt efterrätterna som består av fruktpuré. Han har fått en barnstol också så nu kan han vara med lite vid matbordet.

I den nya stolen sitter han som en kung!


Fruktpuré är så gott!!!




Mamma måste bara bli duktigare på att mata!=)

Faster!

Sådär ja då är man faster x4. Stålkvinna har gjort det igen, min svägerska Karolina är fenomenal på att föda barn. Denna gången gick det fort. Nu har Klas och Karolina alltså fått sitt andra barn en liten pojk som heter Amadeus. Å nu längtar man ner till Småland, får ju sitta här uppe i Stockholm och försöka se sig mätt på bilder. Han föddes alltså kl14 vägde 4300g och va 53cm lång(tror ja iallafall Liselott får vell rätta mig annars). Tydligen så är Esaias en riktigt duktig storebror som tycker om att mysa med lillen.=)







Lurad

Idag har jag blivit grundlurad. Jag har nämligen sett fram emot nästa helg då vi hade fixat barnvakt och skulle iväg på vår första date sedan Hjalmar föddes. Men idag berättar min kära man att vi ska iväg på eftermiddagsfika till min bror Emil i Uppsala. Förstod vell att det va något skumt på gång, men visst till Uppsala bar det iväg. Istället för en trevlig fika med min bror och hans tjej Eva så har Algot planerat med att överaska mig med en date redan idag. Så Emil och Eva tog hand om en inte allt för glad Hjalmar medans jag och Algot bara hade det riktigt gott.

Började med att bara ligga och njuta i solen nere vid ån. Sen skulle vi bowla lite, pinsamt dåliga var vi eftersom vi inte hade bowlat på över två år. Haha på banan jämte så va det två barn i typ 6 och 8 års åldern som de dubbla av mina och Algots poäng (pinsmat värre). Innan daten va slut så gick vi till den grekiska restaurangen Tzatziki och det va så gott att få njuta av en god middag utan att bli störd av små barnaskrik.


Men efter tre timmar så saknade man sin lille pojk massor. Det verkade vell som om han hade saknat mamma lite också för hela kvällen så va han så gosig och mysig. Men å va gott å komma ifrån lite ibland så tack till min underbara man Algot och till Emil och Eva för en underbar dag!


Dagens hjältar!

Hagaparken!

Sommar, sommar, sommar! Igår var det riktigt härligt sommarväder, som jag inte tror att nån har missat. Denna helg va Linus, Magda och deras barn uppe i Stockholm. Så hela Lördagen fick jag umgås med dem. Eftersom det va så fint väder så bestämde vi oss för att spendera dagen i Hagaparken. Emil och Eva kom också en sväng på eftermiddagen så en riktigt trevlig Anderås dag blev det, saknade bara Emilie och Fippen lite.



Här mellan Ekopalatset och Gustev den tredjes paviljong la vi ut våra filtar. Det vissade sig vara ett mycket trevligt ställe eftersom Eko palatset va ett populärt ställe att ta sina bröllopsfoton på, såg hela fyra bröllopspar under denna dag.


I närheten låg också Viktoria och Daniels blivande hem. Hade hoppats att Vitoria skulle vara där och bjuda in mig på en kopp te, men så blev det inte=(.


MIn lille pojk blir bara sötare för var dag!



Alla de tre kusinerna Bebbelin(Evelin för er som inte förstår bebis språk), Hjalmar och Viktor.


Emil lär viktor hur man killar Eva under fötterna(vilket resulterade i att Emils klocka gick sönder).




Min late bror Linus. Magda ber Linus att sätta på Evelin strumpbyxorna, han fixar detta på sitt eget lilla vis!

Algot hade också en rätt trevlig dag. Istället för att hänga med till Haga parken drog han iväg med Billy för att lära sig att flugfiska. Så på kvällen så fick jag njuta av en ungsbakad regnbågslax, jag som i vanliga fall inte brukar vara så glad i fisk tyckte faktiskt att denna var riktigt god. Såg också ännu en hockey match detta älskade hockey VM har nu börjat. (Tjihhooooooo)

Glömde kameran

Algot råkade glömma kameran i de nya lokalerna så här kommer lite bilduppdatering till förra inlägget.




Diego jobbar på!


Algot visar lite muskelstyrka!





Massa skräp!


Samråd vid elcentralen!


Jona är så duktig på att ta hand om Hjalmar!





Va bara tvungen att ta med denna blid, Hjalmar har så härlig min!

Rivningsarbete, tjejträff och 1års kalas

Yes, äntligen har det dragit igång med den nya lokalen som sos church har fått hyra. Vi har alltså fått tag i en källarlokal på kungsholmen som vi ska bygga om till en kyrklokal. Algot är nu inne i stockholm på kvällarna och river ner lite väggar som vi inte behöver. Känns så skönt att det äntligen har dragit igång, längtar tills man kan börja hjälpa till lite mer med målning och liknande.


Blivande barnkyrkan, med pansardörrar(ljudisolerat=))!


Blivande kyrklokal.

Eftersom grabbarna spenderar lite mer tid inne i city får vi kvinnor som inte är i Thailand lite mer tid till att umgås. Hanna, Emma och Jona va över här igår kväll och gjorde mig och Hjalmar lite sällskap. Jona va snäll och hjälpe till lite med Hjalmar, stoppa i nappen och torka kräk mm.

Idag så var det ju också ett år sedan lilla Hilda kom till världen. Detta måste ju naturligtvis firas med lite tjejkalas(Hjalmar kände sig kanske lite utanför). Men jag slås än en gång av hur snäll min lille pojk är, tyst och stilla satt han i mammas famn medans alla tjejer satt och pratade. Trevligt va det, måste ju gå på 1 års kalas lite oftare.


Paketisar!


Födelsedagsbarnet Hilda!


Söt och stolt storasyster Klar med "bebis" i magen!


Mmm mmm mm


Mamma Emma hjälper till att skära tårtans första bit!


Sötnosar!


Klara tycker Hjalmar är väldigt spännande!


Hoppas att ni inte har missat att missionsos festival i Thailand har dragit igång. Blir så glad när jag läser rapporterna och tittar på bilderna. Men å vad man hade velat åka med, har ju inte varit på festival på över ett år nu, jag börjar ju få abstinens besvär. Vill du också hänga med i vad som händer i Thailand klicka då här.





Hjalmar har varit mammaledig=)

Mmmm idag så har Hjalmar varit mammaledig. Detta betydde att Algot hade hand om Hjalmar för en dag medans jag själv gottade mig i en lyxbehandling på spa. Första gången jag va borta från Hjalmar längre än nån timma och det gick galant. Han är inte så mammig och älskar mjölkersättning, sen har han ju en duktig pappa också=)!





Åter till min lyxbehandling (bara för att göra er avundsjuka). Först fick man lite pedikyr så mina föter är mjukare och finare än de någonsin har varit. Fortsatte med att färga ögonfransarna, noppa ögonbrynen, få ansiktsbehandling och slutade med en härlig massage av ansiktet, axlarna och hårbotten. Allt detta sponsrades av min käre man Algot, all ära till honom!




MIn kära man!(Är han inte het!?)

Han kan vända sig!

Idag har det hänt massor! I morse så vände Hjalmar sig från mage till rygg för första gången och hela dagen idag så har han rullat runt så fort jag har lagt ner honom på mage.


På väg runt!


Nu har jag lyckats ta mig runt och då blir nöjd!


I en veckas tid så har jag försökt ge Hjalmar smakportioner i form av potatismos, det kunde kanske ha gått bättre. Men idag så testade vi en ny smak, banangröt! Detta gillade han betydligt mycket bättre å var jag inte tillräkligt snabb in med nästa sked så blev han dunder sur på mig=).

Testade att sitta lite på golvet utan mitt stöd idag och några sekunder klarar han nu innan han välter åt sidan.


Lite framåtlut men sitter gör han iallafall!


TItta på pappa!

Liv 1år

Hjalmar har idag varit på sitt första barnkalas. Kan vell inte säga att han var överlycklig med tanke på att sömnen inte hade varit vad den skulle idag, men mamma tyckte att det va super trevligt. Det va nämligen Rikard och Lillemor Widells lilla dotter Liv som imorgon fyller 1år. Ojoj tiden går för fort, kändes som om det var alldeles nyss som hon föddes.


Hjalmar har precis fixat Livs present.


Hjalmar hade svårt att slita sig från Filip.


Födelsedagsbarnet


Trevlig stämning med trevliga personer.


Massa härliga barn.


Så söt!


Gott


Vackra Kristin


Pappa Rickard dokumenterar.

*suck*

Min käraste lilla gulle pojke verkar tycka om hockey, suck, suck och mega suck. Hans far älskar nämligen hockey(och alla andra sporter) medans jag inte står ut med det. Jag som tänkte att jag  skulle få Hjalmar på min sida men det ser ut som om två tredjedelar av familjen Israelsson kommer sitta bänkade framför tv:n så fort någon intressant och mindre intressant match spelas. Varför tror jag nu detta? Jo så fort hockey kommer upp på tv:n sitter han snäll som ett ljus och stirrar rakt fram på tv skärmen vilket han annars bara gör när det är melodifestivalen som visas. Suck lite synd om mig är det allt=(.







Bebis hull är bra och klantiga systrarna!

Idag har jag lärt mig att Hjalmars bebishull är otroligt bra, iallafall om det är vaccinering på gång. Idag skulle alltså Hjalmar få sin andra dos av vaccin. Denna gång hade han dock lite mera hull på låren, detta märkte vi var väldigt bra för när han skulle stickas så märkte han nästan ingenting.=)



Nu till det lite mer komiska. Sommaren 2006 så var det dags för mig att stå som brud. Midsommar år 2006 skulle jag och Algot bara kasta lite baseball, eftersom jag inte är så bollkunnig så hände det så att bollen slog ner rakt på mitt kindben. En stor stor bula uppkom och efter något dygn så började en stor blåtira träda fram runt mitt vänstra öga. Denna blåtira va envis och bet sig fast väldigt länge! På vårat bröllop kunde man skymta denna vackra blåtiran, inte så mycket i början på dagen men framåt kvällen när man började bli trött och sminket började blekna så såg man det verkligen.

Någon minut efter att bollen träffat mig!


Samma kväll som bulan uppkom!



Dagen efter att den uppkom!


Några veckor efteråt!


Några veckor innan bröllopet!


Färdigsminkad nu kan man nästan inte se blåtiran!


Bröllopsfesten börjar lida mot sitt slut, nu kan man se blåtiran!

Denna berättelse är rätt så komisk i sig men de senaste dygnet har den blivit roligare. Igår ringer min syster mig och säger att det är synd om henne. I sommar är det nämligen hennes tur att stå som brud och självklart så lyckades hon igår med att stå på huvudet rakt ner i asfalten. Fick se blider på det och rakt på kindbenet så har hon fått en mega bula. Nu hoppas vi och håller tummarna att hon ska slippa nån jätte blåtira men risken finns ju att hon lyckas göra samma sak som jag. Emilie bara så du vet så håller jag, Hjalmar och kanske Algot håller tummara för dig och väntar med spänning på fler mms!!



Stackars Emilie!

Öppnaförskolan och Denzel

Hmm vilken dag, lillkillen har haft väldigt svårt för att sova idag. Nu har äntligen slumrat till så att jag kan få lite tid till att blogga=).



Har varit på öppna förskolan idag. BVC var där och informerade om barnsäkerhet, hjälp va mycket man ska tänka på, kommer nog inte ens ihåg hälften.

Har varit och tittat på Daniel och Stephanies nyfödda Denzel (super söt). Finns ju inget som är så vackert som nyfödda bebisar.

Familjen förkyld

Oj oj våra förkylningar vill visst inte släppa. Algot fick bli hemma från jobbet idag eftersom han i morse hade tappat rösten helt. Själv är man fortfarande lite snuvig och Hjalmar är inte direkt på topp. Nu ligger Algot och Hjalmar inne i sovrummet och försöker vila lite, ser för söt ut. Jag var ju bara tvungen att gå in och ta nått kort.





Hej då Lovan

Nu så sitter jag här vid datorn, lite ensamt för vår lovis har nu åkt tillbaka till Småland. Algots lillasyster Lovisa har varit på besök här i en vecka nu, vi har haft en superskön vecka med massa sol. Tyvärr så har vi i familjen Israelsson inte varit på topp utan har drigits med lite förkylningar men jag tror nog att hon har haft lite kul ändå.


Påskfest!

Va på påskfest idag med vår fantastiske församling SOS church. Alltid lika roligt att gå på de möterna, idag så predika Johannes ett fantastiskt budskap om att gud är konstnär. Har du inte varit på dessa möten så måste du ju bara hänga med mig dit.

Lov hängde med idag, vi var på thairesturang idag och åt jättegod thaibuffe. Algot kunde dock inte hänga med han satt hemma med huvudvärk=(


Mer sol och skokloster

Mmmmm härligt med mera sol, har bara tagit det lungt idag. Förmiddagen användes till att bättra på brännan lite och sen på eftermiddagen bar det av till skokloster!



















SOL

Härligt, sol idag. Har legat ute för första gången i år i bikini och njutit av livet. Hjalmar har legat jämte (i skuggan) och varit super nöjd med att titta på sina fiskar. Lovisa hittade även ett litet vårtecken, en liten pluttig nyckelpiga.
Hjälpte även Lovisa lite med att plugga historia, handlade om USA och jag är väldigt glad att jag inte går i skolan längre. Ikväll blir det lite dansmatta + singstar! YEAH!











Lovan, SOS church, HV och Klotet!!!

Ojoj länge sedan man uppdaterade här, jag ber tusen gånger om ursäkt!

En del kan man väl säga har hänt sen sist. För en vecka sen var vi på ett av våra besök på BVC, vår sköterska där tyckte att han hade blivit något tjockare sen vi var där senast. Vågen visade det samma, vår Hjalmar väger nu 9,2 kilo vilket är rätt så bra för att bara vara 4 månader, nu har i alla fall hans kurva blivit en kurva och inte en stapel som den tidigare har varit. De där extra kilorna har vi kommit på kan vara bra att ha när man råkar ut för förkylningar och liknande, nu i veckan har hans temp varit uppe på 39.3 så vårt "klot" (som vi så fint kallar honom) har inte haft en allt för rolig vecka. Men för alla oroliga mor och far föräldrar så mår han bra nu i alla fall.









I helgen så var vi iväg på församlingsläger med SOS church. Jag och Algot är bara sååå tacksamma som för vara del av den här (blivande)kyrkan. Härliga människor med underbar inställning. Pastor Ron Johnson från USA va på besök och gav oss dunder bra undervisning.





Sen har vi ju besök denna vecka, Algots lillasyster Lovisa (Lovan, Lov, Lovis, Sirp, Irp...) har ju påsklov nu så hon kom upp och är nu här och förgyller våran vardag.=)

Stämningen idag är ju tyvärr inte på topp hemma hos familjen Israelsson idag=(. HV förlorade ju mot Färjestad i finalen igår, detta sörjs med stort engagemang av i alla fall Algot och Lov. Trevligt har vi väl i alla fall haft på vägen med goa vänner som har varit över och delat spänningen under matcherna. 







Hjalmar sover gått i Hannas famn!


RSS 2.0